شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۶:۰۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: کشورهایی که می‌خواهند نیروگاه‌های زغال سنگ را با محیط زیست سازگار کنند، از تکنولوژی انباشت و ذخیره‌ گازکربنیک صرف نظر نمی‌کنند.

با این تکنولوژی در تولید برق، گاز کربنیک در نیروگاه جدا می‌شود و به محفظه‌های زیر زمینی منتقل می‌شود.
 پژوهش‌های جدید دانشمندان انگلیسی نشان داده‌ است که ذخیره‌ گازکربنیک در زیر زمین و نگهداری آن برای میلیون‌ها سال ممکن است. بر همین اساس گاز گلخانه‌ای CO2 می‌تواند در لایه‌ها‌ی یخی سنگلایه‌های زیرین زمین حل ‌شود و تا حد زیادی به‌شکل ترکیب آب معدنی در آنها باقی بماند. 

انباشت و ذخیره‌ گازکربنیک در اروپا  

دانشمندان گروه تحقیقاتی استوارت گیلفیلن از دانشگاه منچستر، ۹ حوزه‌ گاز طبیعی را در ایالات متحده بررسی کرده و در آنها مقدار زیادی گاز دی‌اکسید کربن مشاهده کرده بودند. بنا به نوشته‌ مجله‌ تخصصی "Nature"، از اندازه‌گیری نسبت میان دی‌اکسید کربن و گازهای هلیوم و نئون می‌‌توان تعیین کرد که گاز گلخانه‌ای تا حد بسیاری در آب حل شده است. از نظر ورنر اشباخ-هرتیگ از دانشگاه هایدلبرگ، این موضوع که گاز دی‌اکسید کربن به مواد معدنی تبدیل می‌شود، اهمیت زیادی ندارد. 

محققان تیم استوارت گیلفیلن نسبت دو ایزوتوپ کربن را در نمونه‌های آزمایشگاهی مختلف مشخص کرده و نتیجه گرفته بودند که گاز کربنیک با تشکیل بلورهای تازه‌ نمک کربنات متمرکز نشده است.

اما برای استفاده از روش انباشت و ذخیره‌ دی‌اکسید کربن این پدیده مشکلی ایجاد نمی‌کند. برای استفاده از تکنولوژی انباشت و ذخیره‌ گاز کربنیک، حل شدن گاز گلخانه‌ای در آب همواره بهتر از وجود آن به‌شکل گاز است. به‌هر حال باید در ذخیره‌گاه‌های بالقوه در زیر زمین، جریان آب زیرزمینی با دقت بیشتری بررسی شود. اگر شرایط زمین‌شناختی درست باشد، می‌توان گازکربنیک را در اعماق زمین نگهداری کرد.

به گزارش دویچه وله، در اکتبر سال گذشته آژانس بین‌المللی انرژی، فراخوانی برای توسعه‌ تکنولوژی انباشت و ذخیره‌ گازکربنیک صادر کرد. این روند می‌تواند نقش مهمی در مبارزه با گازهای گلخانه‌ای و افزایش گرمایش زمین ایفا کند که با تولید گاز دی‌اکسید کربن دامنه‌ آن وسعت می‌یابد. برای اجرای فراگیر چنین تکنولوژی‌ای در اروپا سرمایه‌گذاری‌های عظیمی لازم است

کد خبر 78107

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز